Loterij

De prijs van een lot uit de loterij

De prijs van een lot is in verschillende lagen opgebouwd. Op de eerste plaats is er de basisprijs van het lot. Als extra kunnen er verschillende opties worden bijgekocht die meer kans geven op meer geld. Door het betalen van een extra bedrag kan er ook een jackpot worden gewonnen. Ook zijn er opties om mee te spelen met een extra trekking in eigenland of een extra prijs in Europees verband. Het is altijd de moeite waard om voor het kopen van een lot te informeren wat de basis en extra mogelijkheden zijn en vooraf te bepalen wat je wel en niet wilt.

De winkans

Wordt er getrokken uit alleen de verkochte loten of worden alle loten meegenomen. Wordt er alleen een trekking gedaan vanuit de verkochte loten dan is de winkans groter in vergelijking tot een trekking waarin ook de niet verkochte loten worden meegenomen. Ook het deel van het bedrag van de inleg dat wordt uitgekeerd in prijzen speelt een belangrijke rol. Geeft de loterij veel van de inzet weg aan bijvoorbeeld goede doelen dan blijft er minder over om uit te keren.

Live uitslag

Loterijen hebben geen directe live uitslag. Dat wil zeggen na het kopen van een lot blijkt pas bij de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse trekking of er een prijs is gewonnen. In vergelijking tot casinospelen zoals Roulette en videoslots en krasloten waarbij de gewonnen prijs direct na het spelen duidelijk is duurt het bij loterijen altijd iets langer.

online loterij
Menu