Nederlands kansspel

Historie van het Nederlands kansspel

De Nederlandse kansspelmarkt staat niet in de kinderschoenen als het gaat om traditioneel aanbod van kansspelen. Er kan worden terug gekeken op een rijke historie van 1726 tot heden. Traditioneel wil overigens zeggen dat er wordt gespeeld met een papieren lot wat wordt gekocht in de winkel of bij een ander verkooppunt.

De eerste stappen naar digitaal

Vanaf medio 1995 hebben de aanbieders van het Nederlands kansspel een aantal stappen gezet met de overgang van traditioneel naar digitaal. Bij de eerste stap ging het vooral om reclame en promotie via websites.
Vanaf medio 2010 zijn de portalen van kansspelaanbieders gaan integreren met social media kanalen als Facebook en Twitter. Spelers kunnen inloggen, een persoonlijk account aanmaken en in plaats van het papieren lot kan er ook een digitaal lot worden gekocht. Dit is stap 2, de eerste vorm van online kansspelen.

Van online lot naar online spelletjes

De derde stap heeft tot gevolg dat er niet alleen online loten kunnen worden gekocht maar er kunnen online nieuwe spelletjes worden gespeeld.┬áDe derde stap is een van de belangrijkste in de geschiedenis van het Nederlands kansspel, want dit is de opmaat naar het online kansspel. Online spelletjes kunnen worden gespeeld voor de lol maar er kan ook een winstvariant aan worden toegevoegd. De speler met de hoogste score wint een prijs. Aanbieders van het Nederlands kansspel “oefenen” met de derde stap om vanaf 2017 de vierde stap te kunnen zetten.

De online evolutie van het Nederlands kansspel

De vierde stap zal worden gezet in 2015. Dit zal voor het Nederlands kansspel de belangrijkste stap worden sinds in 1964 het kansspelbeleid is ingezet met de wet op kansspelen. Na 50 jaar zal de nieuwe wet KoA het mogelijk maken dat Nederlandse aanbieders een online kansspel mogen aanbieden met een Nederlandse online kansspel licentie. Dit betekent dat Nederlanders met een gerust hart een gokje kunnen wagen bij een aanbieders van het Nederlands kansspel die onder toezicht staan van de Nederlandse overheid.

Nederlands kansspel

Menu