Speel mee met online Bingo

Online Bingo is gebaseerd op het raden van een reeks getallen. De getallen staan vermeld op de online Bingokaarten. In de meeste gevallen zijn er op een enkele Bingo kaart 24 getallen aanwezig. Het gaat bij online Bingo nooit om het raden van een enkel getal maar altijd om een rij, kolom of een volle kaart. Bij enkele varianten van Bingo bestaan ook andere patronen van getallen. De juiste getallen moeten dan voorkomen in bijvoorbeeld een vierkant, een L-vorm of een V-patroon.

Online Bingo spelverloop

Bij Bingo worden de nummers een voor een getrokken. Meestal zit de voorraad ballen bij Bingo in een doorzichtige ronden cylinder waarin de ballen door ronddraaiende bewegingen door elkaar worden gegooid. De bingomeester trekt telkens één getal en de spelers strepen de getallen af op de online Bingo kaart. Zodra een speler alle getallen in het voor de speelronde afgesproken patroon juist heeft valt een prijs en roept de speler BINGO. Bij het vallen van een Bingo worden de getallen bij de winnaar gecontroleerd en wordt verder gespeeld voor een tweede en derde ronde. Veel voorkomende rondes zijn een rijtje, twee rijtjes en een volle kaart. Bij Bingo wordt de kaart na het spelen van de drie trekkingen weggegooid. Misschien is dit ook wel het belangrijkste verschil met kienen waarbij dezelfde kaart een hele avond wordt gebruikt.

De verschillen tussen online Bingo en kienen

online bingoBij kienen bestaan de kaarten uit een aantal formaten. Een kleine kaart van 9 kolommen en drie rijen en een grote kaart. In vaktermen wordt de grote kaart door de rasechte kieners ook wel een serie genoemd. De grote kaart of serie bestaat uit 3 tot 6 kleine kaarten. Bij Bingo bestaat één formaat kaart en koop je steeds een nieuwe kaart terwijl bij kienen de hele avond met dezelfde kaart wordt gespeeld. Dan is er nog het verschil met het aantal getallen waaruit door de kienmeester en de bingobaas de winnende nummers worden getrokken. Er wordt getrokken uit 75 ballen bij  online Bingo en uit 90 steentjes bij kienen.

Online bingo is een echt online kansspel. Na het kopen van een of meerdere online Bingokaarten kan er direct worden begonnen met de trekking en het afstrepen van de winnende nummers. Bij online Bingo is direct duidelijk of er wel of geen prijs is gevallen op de gekochte bingokaart.

Menu