Online loterij

Meespelen met de online loterij of met een lot

Wie kans wil maken op een van de vele prijzen bij de loterij koopt een lot. Het lotnummer is opgebouwd uit letters en getallen, bijvoorbeeld AW 12345. Meespelen kan door een lot te kopen bij een van de verkooppunten of via een online spelersaccount op het kansspelportaal van de online loterij. Er zijn 4 manieren om online mee te spelen:

  • Automatisch, speel mee met 12 tot 16 trekkingen en mis geen enkele kans.
  • Eenmalig, speel een keer mee.
  • Enkele trekkingen, speel bijvoorbeeld 3 keer mee.
  • Groepsspelen, speel automatische mee met een groep.

Haal kansspelprijzen op of incasseer direct bij de online loterij

Speel je automatische mee via een online loterij account dan worden de gewonnen prijzen vanzelf bijgeschreven op je account of bankrekening. Is het lot afkomstig van een van de loterij verkooppunten dan kunnen prijzen tot ongeveer 600 euro meestal direct in de winkel worden opgehaald. Is de prijs hoger dan 600 euro, lever het lot dan in bij een van de aangewezen verkooppunten. De winkelmedewerker zal je rekeninggegevens invoeren in het online loterijportaal, waarna de prijs binnen 5 werkdagen op je rekening staat. Voor prijzen boven de 10.000 euro ben je welkom op het hoofdkantoor van de loterij. De genoemde bedragen en termijnen zijn richtlijnen en kunnen per online loterij verschillen.

Trekking en prijzen

Er zijn 12 tot 16 trekkingen per jaar. 12 keer is de trekking in de eerste weken van de maand, en er zijn extra trekkingen bijvoorbeeld: Koningsdagtrekking, Zomertrekkingen, Gelukstrekkingen en een  Oudejaarstrekking. De uitslag wordt op de dag van de trekking ’s avonds gepubliceerd. Publicatie gebeurt online via internet, en via de mediakanalen.

Per trekking maak je kans op de hoofdprijs die vaak hoger is dan 1 miljoen euro, de Jackpot en heel veel andere prijzen. Met meerdere loten en te activeren bonusopties maak je extra kans op grote prijzen van 100 euro tot en met 1 miljoen euro.

Goede doelen en de online loterij

De loterijen en organisaties op het gebied van sport, cultuur en samenleving zijn al tientallen jaren partners. Onder het motto “we delen de spanning en onvoorspelbaarheid van het spel” ontwikkelen de loterijen verschillende initiatieven. Zo maken bepaalde loterijen het mogelijk dat kinderen samen met spelers van Oranje voor een wedstrijd het veld op kunnen lopen. Je hoeft daarvoor alleen je kind in te schrijven via een online formulier. Per wedstrijd worden een aantal voetbalvriendjes geselecteerd.

Een online webportaal en een hippe app

Meespelen kan via het kansspelportaal van de online loterij. Gewonnen prijzen worden bijgeschreven op je eigen online loterij account. Een tip is de loterij app die beschikbaar is voor het Android en Apple platform. Met deze app kun je niet alleen snel zien wat je hebt gewonnen maar ook direct online naar verkooppunten en informatie zoeken. Met de loterij app ben je zelf in de gelegenheid om gekochte loten in te scannen en direct online te controleren op gewonnen prijzen.

online loterij
Menu