Online Punto Banco

Online Punto Banco doel van het spel

Online Punto Banco is een kaartspel waarbij de kaarten open op de online speeltafel liggen. Het doel van Online Punto Banco is om zo dicht mogelijk bij het ciijfer 9 te komen. Er zijn bij Punto Banco 2 fictieve spelers, Punto en Banco. Er kunnen met gemak 8 of meer spelers deelnemen aan het spel.

Het leuke van Online Punto Banco

Online Punto BancoBij Punto Banco speel je niet tegen elkaar, je speelt zelfs niet tegen de bank. Het leuke van online Punto Banco is dat je een heel uitdagend en spannend kaartspel speelt terwijl je 100% ontspant. Dit komt omdat de bank beide partijen vertegenwoordigt. Banco vertegenwoordigt de kaarten van de bank en Punto vertegenwoordigt de kaarten van de spelers. Het enige wat je als speler hoeft te doen is in te zetten op winst voor Punto, Banco of gelijkspel, dit laatste wordt bij Punto Banco ook wel Tie genoemd. De bank deelt altijd de kaarten aan Punto en Banco.

Online Punto Banco Spelverloop

Het eerste wat bij Online Punto Banco gebeurt is het plaatsen van de inzet door de spelers. Er wordt dus blind ingezet nog voordat er maar een kaart is gelegd. De inzet kan worden geplaatst op Punto, Banco of gelijkspel. Zodra het inzetten niet meer mogelijk is maakt de dealer dit duidelijk met een handgebaar en begint met het delen van de kaarten. Er wordt een kaart gedeeld aan Punto, een kaart aan Banco en nog een tweede kaart aan Punto en een tweede kaart aan Banco. Zodra beide partijen 2 kaarten hebben geldt dat als een van de twee 8 of 9 punten heeft het spel door deze partij is gewonnen. Hebben zowel Punto als Banco beide 8 of beide 9 punten dan is er sprake van Tie (gelijkspel). De winst bedraagt bij Online Punto Banco 0,5 tot 8 keer de inzet.

Vervolg Punto Banco na de eerste twee kaarten

Heeft Punto of Banco na het delen van de eerste twee open kaarten 8 of 9 punten dan is er een winnaar en is de spelronde voorbij. Zijn er niet direct 9 punten behaald dan wordt er onder strikte regels een derde kaart gedeeld. De regels waaronder een derde kaart moet of mag worden getrokken liggen vast. De regels voor het delen van de kaarten zijn vastgelegd in het Punto Banco tableaux. De vastgelegde regels voor het delen van de kaarten wordt ook wel Punto Banco Tirage genoemd.

De waarde van de kaarten en telling bij Online Punto Banco

  • De plaatjes, Koning, vrouw, boer tellen voor 0 punten
  • Het nummer 10 telt voor 0 punten
  • De nummers 2 t/m 9 tellen voor de waarde van de kaart
  • De Aas telt voor 1

De telling van de punten gaat door van de gedeelde kaarten de som uit te rekenen. Wordt het totaal groter dan 9 dan worden de 10-tallen niet meer meegeteld. Als voorbeeld ♦6 + ♣7 = 13 wordt dus 3. De regels voor het delen van de kaarten, de waarde van de kaarten en de telling wordt bij online Punto Banco allemaal geregeld door de dealer. Speel gerust een potje online Punto Banco mee om het uit te proberen. Je hoeft alleen maar in te zetten, de bank doet de rest.

Menu