Nederlands online Poker

Leer spelen – Nederlands Poker

Nederlands online Poker

Speel je graag een potje Poker en doe je dat ook nog eens graag online dan is het wel makkelijk als er Nederlandse taal beschikbaar is. Nederlands online Poker is beschikbaar voor alle Nederlanders met een pokerface. Lees hieronder de basisregels van five card draw Poker om direct te kunnen starten met een leuk Pokerspel. Bekijk hier een handig overzicht van de Pokerhanden. Wil je weten hoe poker in het casino wordt gespeeld lees dan hier de regels van Texas Hold’em Poker.

Poker spelregels Nederlands

Leren Pokeren is vooral een kwestie van doen. Je kunt de Pokerhanden uit je hoofd gaan leren maar door ze online in je hand te nemen gaat alles veel sneller. Werk met de Pokerhanden en wordt een echte Poker pro.

Nederlandse online poker termen

Een paar pokertermen zijn makkelijk om te weten. We beginnen met Pas. Passen betekent niet meespelen en je legt je kaarten gesloten op tafel. Dit kan geld besparen als je echt rotzooi in je handen hebt. Meegaan betekent dat je hetzelfde inzet als je voorganger en speelt. Als je kiest om te verhogen dan verhoog je de inzet van je voorganger en speelt mee voor de pot. De pokertermen in het Engels zijn call voor meegaan, fold voor passen en raise om te verhogen.

Five card draw Poker uitleg in het kort

De blinde inzetronde

Als alle spelers plaats hebben genomen aan de Pokertafel wordt het spel gestart door het plaatsen van een inzet. Elke speler plaatst een inzet. Deze inzetten worden bij five card draw Poker ook wel Antes genoemd. Het inzetten gaat de klok rond en start bij de speler links naast de dealer.
Zodra alle spelers hebben ingezet start de dealer met het delen van de kaarten. De spelers krijgen een voor een 1 kaart net zolang totdat alle spelers 5 kaarten hebben.

De inzetronde

Elke speler bekijkt nu de gedeelde kaarten op een dusdanige manier dat niemand in elkaars kaarten kan kijken. De eerste speler links naast de dealer start met inzetten. Deze speler kan er ook voor kiezen om check te roepen waardoor de eerste inzet wordt doorgegeven aan de volgende speler.

Zodra de eerste inzet is gedaan kiest elke speler voor call, raise of fold. Call is meegaan en dezelfde inzet plaatsen als de voorganger, fold is passen en raise is meegaan en de inzet verhogen. Wie past ligt eruit en doet niet meer mee voor de pot van deze ronde. Zou het zo zijn dat er nog maar een speler over blijft, als alle andere spelers hebben gepast, dan wint deze speler vanzelf de pot.

De wisselronde

Als het inzetten is afgerond krijgen alle spelers de gelegenheid om maximaal drie kaarten te ruilen. De dealer gaat de spelers langs en vraagt of er geruild moet worden. Ruilen betekent 1,2 of 3 kaarten gesloten naar de dealer schuiven. De dealer pakt nieuwe kaarten van de stapel en schuift dan hetzelfde aantal kaarten terug. Hebben alle spelers geruild dan volgt de ontknoping en wordt in de showdown de winnaar bekend gemaakt.

De showdown

De spelers leggen bij de showdown een voor een de kaarten op tafel. De speler die het laatst heeft verhoogd (raise) begint met het tonen van de kaarten. De speler met de hoogste Pokerhand wint de pot. Deze Pokerronde is nu afgelopen en er kan weer worden ingezet voor een nieuwe ronde!

Veel plezier met pokeren en Nederlands online Poker dat vaak wordt gespeeld volgens de hierboven beschreven regels van five card draw.

Menu