Online Texas Holdem Poker

online Texas Holdem Poker

Texas Holdem Poker

Inleiding Texas Holdem Poker

Online Texas Holdem Poker wordt gespeeld met 2 tot 8 spelers die rondom een Pokertafel zitten. Elke speler heeft een aantal fiches waarmee straks wordt ingezet.

Bij Texas Holdem Poker wordt gebruik gemaakt van een dealer met links naast de dealer een small blind en links daarnaast de big blind. De dealer deelt straks de kaarten. De small blind moet als eerste een verplichte inzet plaatsen. De big blind plaats het dubbele van de small blind. De blinds plaatsen hun inzet blind, dus nog voordat er kaarten zijn gedeeld.

Als de blinds de inzet hebben geplaatst start de dealer met het delen van twee gesloten kaarten per speler. Elke speler bekijkt de kaarten zonder dat andere ze zien en besluit om wel of niet mee te spelen voor deze ronde. Na het delen van twee kaarten worden er vijf open community kaarten in het midden gedeeld. De speler die uiteindelijk met zijn eigen twee kaarten en drie community kaarten tijdens de Showdown de hoogste pokerhand kan vormen wint de pot. Hieronder lees je uitgebreid hoe het spel verloopt.

Inzet door de small blind en big blind

De eerste inzetten worden geplaatst door de small blind en big blind, zij moeten altijd verplicht een inzet plaatsen. Links naast de dealer zit eerst de small blind en daarnaast de big blind. Bij online Texas Hold’em Poker is het doel van de blinds ervoor te zorgen dat er elke ronde wordt ingezet. De blinds doen een blinde inzet voordat er kaarten worden gedeeld. Ook worden er limieten afgesproken over de minimum inzet van de blinds. De small en big blind worden aangeduid met een button. Deze buttons rouleren zodat elke speler aan de beurt komt als blind. Als de minimum inzet 1 fiche zou bedragen dan plaatst de small blind 1 fiche en de big blind twee fiches. Hebben de blinds hun inzet geplaatst dan wordt online Texas Hold’em Poker voortgezet met de Pre flop.

Pre flop en eerste spelers inzetronde

In de voorgaande stap hebben de blinds hun inzet geplaatst. Zodra deze inzet op tafel ligt start de dealer met het delen van twee gesloten kaarten per speler. Elke speler krijgt eerst een gesloten kaart en daarna een tweede gesloten kaart. Een speler bekijkt de kaarten dusdanig dat geen enkele speler in andermans kaarten kan kijken. Op basis van de kaarten schat elke speler in of hij of zij meegaat en speelt, meespeelt en de inzet verhoogd of niet meer meespeelt en past. Bij online Texas Hold’em Poker zijn de termen voor meegaan “call”, meegaan en verhogen “raise” en passen “fold”. Wie past legt de kaarten dicht op tafel en speelt deze ronde niet meer mee voor de pot. De kaarten dusdanig op tafel leggen dat niemand ze ziet heet mucken.
De spelers die callen plaatsen dezelfde inzet als de big blind. Bij raise wordt er een hoger bedrag ingezet dan de big blind. Het inzetten gaat net zolang door totdat elke speler evenveel heeft ingezet. De inzetten worden door de spelers zelf in de pot geplaatst.

Flop en tweede inzetronde

Is de vorige inzetronde klaar dan volgt de Flop. Bij de Flop legt de dealer drie open community kaarten in het midden van de Pokertafel. Voorafgaand aan de drie open kaarten wordt er eerst een gesloten burncard in het midden op tafel gelegd. Doel van de burncard is de volgorde van de kaarten te doorbreken.
Zodra de drie open community kaarten op tafel liggen volgt weer een inzetronde. Elke speler kiest weer voor Call, Raise of Fold.

Turn en derde inzetronde

Zodra de inzetronde na de flop is afgerond volgt de Turn. Bij de Turn legt de dealer een vierde open community kaart open in het midden van de tafel. Deze wordt weer voorafgegaan door een burncard. Elke speler bepaalt weer om te Callen, Raisen of Folden.

River en vierde inzetronde

Is de turn afgerond dan volgt de laatste deelronde, de River. De dealer legt een laatste vijfde open community kaart in het midden van de tafel. Deze wordt weer voorafgegaan door een burncard. Op basis van de vijfde kaart bepaalt elke speler weer om mee te gaan, callen, te verhogen, raisen of om te passen, folden.
Er liggen nu vijf open community kaarten in het midden op de Pokertafel. De inzetten die de spelers hebben geplaatst tijdens de Pre Flop, Flop, Turn en River liggen in het midden in de pot. Nu volgt de Showdown en wordt bekend welke Pokerspeler de pot wint.

Showdown

De laatste ronde bij online Texas Holdem Poker heet de Showdown. Alle spelers die nog meespelen en dus in de voorgaande ronden niet hebben gepast maken kans op de pot. De spelers tonen een voor een en open hun twee kaarten. De speler die met zijn eigen twee kaarten en drie community kaarten de hoogste Pokerhand kan maken wint de pot.

Online Texas Holdem Poker overzicht

Hierboven staat in 6 stappen hoe online Texas Holdem Poker wordt gespeeld. Voor het gemak volgt hier nog een korte samenvatting. Stap 1 is de verplichte inzet door de small en big blind. Hebben de blinds hun inzet geplaatst dan volgen er vier rondes, stap 2 tot en met 5, waarin de dealer kaarten deelt en de spelers hun inzet plaatsten. Deze vier deel- en inzetrondes heten de Pre Flop, Flop, Turn en River. Uiteindelijk wordt in stap 6 tijdens de Showdown bekend wie de hoogste Pokerhand heeft en de pot wint. Elke online Texas Holdem Poker ronde bestaat uit deze 6 stappen. Er kunnen net zoveel ronden worden gespeeld als de spelers zelf willen. Veel plezier met online Texas Holdem Poker.

Menu