Speel bewust

Speel bewust

Zet niet alles op het spel en speel met mate. Gokken brengt risico’s met zich mee die je beter kunt voorkomen dan genezen. Omdat veel jongeren deze risico’s moeilijker kunnen inschatten is het spelen voor jongeren onder de achttien niet toegestaan.

Kansspel is een leuk tijdverdrijf maar speel bewust

Gokken is en blijft een leuk tijdverdrijf. De belangrijkste reden hiervoor is kans en geld. Er is een kans dat jij je geld inzet en wint, maar er is ook een kans dat je verliest. Met name bij de korte termijn winst spelletjes zoals slot machines en videoslots is de uitdaging extra groot. Alles is overgelaten aan het toeval, kennis kunde en vaardigheden spelen geen rol bij kansspellen. Heb je eenmaal een inzet gedaan dan is het afwachten of je wint of verliest. Juist dit afwachten is wat het voor veel mensen zo spannend maakt. Hierbij spelen emoties heel vaak een grote rol. Laat de emotie het niet winnen van het verstand en zorg dat het leuk blijft.

Speel bewust en herkenning

Speel je meer dan normaal, of teveel, dan is het altijd goed om hier voor jezelf bij stil te staan. De emoties die komen kijken bij het spannende kansspel kunnen je leven gaan beïnvloeden. Hieronder volgen enkele punten van herkenning:

  • Het gokspel heeft negatieve invloed op omgang met familie en vrienden
  • Je school of opleiding gaat niet meer goed
  • Je hebt lichamelijke of geestelijke gezondheidsklachten
  • Er ontstaan financiële problemen

Hulp bij gokverslaving

Speel bewust of vraag hulp. Kansspelonline doet er alles aan om te zorgen dat er kan worden gespeeld bij betrouwbare partners. Je speelt bij aanbieders met een Nederlandse kansspel licentie. Dit betekent dat er toezicht is van de overheid op een eerlijk en veilig spel. Mocht je toch met vragen zitten over gokverslaving zoek dan hulp. Speel bewust en zet niet alles op het spel. Geen 18 geen kansspel.

Menu