Wedden op paarden

Wedden op paarden

Er rollen geen ballen, er worden geen nummers getrokken en het gaat ook niet over voetbal. Tussen de loterijen in Nederland verdient het wedden op paarden wel een apart plekje. Bij dit kansspel wordt online
gewed op paardenkoersen. Er zijn er  niet heel veel maar ook in Nederland kun je weddenschappen op paarden afsluiten. Wedden op paarden kan voor wedstrijden in Nederland maar ook voor wedstrijden in het buitenland.

Vergunning

Op zich is het bijzonder dat er al geruime tijd een bedrijf is dat een vergunning heeft in Nederland want de roots voor het wedden op paarden komen uit een Engelse kansspelorganisatie, namelijk Sportech Racing BV. Dit bedrijf maakt weer onderdeel uit van Sportech PLC, een Engelse organisatie die gelijk een van de grootste aanbieders is van voetbal pools in de wereld. Het bedrijf zit in 30 landen en biedt ook andere online kansspelen aan als casinospelen en poker.

Paardenweddenschappen

Weddenschappen kunnen bij het wedden op paarden op meer dan 20 manieren worden gemaakt. Voor de beginnende speler kan er online gewed worden op het winnende paard, deze methode heet ook “winnend”. De volgende mogelijkheid is wedden op “plaats” waarbij moet worden voorspeld welk paard bij de eerste drie eindigt. De derde methode is “winnend & plaats”, er worden twee weddenschappen tegelijk geplaatst. Dit zijn 3 voorbeelden van soorten weddenschappen die er kunnen worden gesloten. Voor de beginnende speler in paardenweddenschappen is het verstandig om met een van deze drie te beginnen, het beste online.

Bij het wedden op  paarden geldt over het algemeen, hoe moeilijker de weddenschap, hoe hoger de winst. De V75 is de spelsoort met de hoogste uitbetalingen met een wekelijkse prijzenpot van minimaal 7 miljoen euro. Deze paardenkoers vindt iedere zaterdag plaats in Zweden, en is het grootste online wedspel op paardenraces ter wereld.

KNVB voor paarden

Wat de KNVB is voor de voetbalsport is de NDR voor de paardensport. NDR staat voor stichting Nederlandse Draf- en Rensport. Deze organisatie bepaalt de koersagenda en de spelregels. Een groot gedeelte van de kansspelinkomsten uit weddenschappen op paardenkoersen worden beschikbaar gesteld aan de NDR. Je doet met je weddenschap dus ook een bijdrage aan de paardensport. Er kunnen weddenschappen worden afgesloten op wedkantoren en bij verschillende kansspelverkooppunten. Paardenweddenschappen kunnen online worden afgesloten via een portaal en met je eigen spelersaccount. Is er een wed geplaatst dan kan de paardenkoers via een livestream online worden gevolgd.

Menu